Regressie en Zien

 

Wat kan regressie- en reïncarnatietherapie betekenen voor mensen met zichtproblemen, tot zelfs bijna-blindheid? Als je er echt iets aan wilt doen, heel veel. Je kunt traumatische ladingen, die zich in je ogen hebben vastgezet, losmaken. Afpellen als de lagen van een ui: het alsnog uiten van verdriet bijvoorbeeld, kan een enorme verlichting betekenen. Of je ziet tijdens een sessie een enorme drab uit je ogen gaan. Een emotionele lading van een jou ooit toegebrachte verwonding of bedreiging. Het probleem, dat je al die tijd niet onder ogen wilde zien, verdwijnt.

Verschillen tussen linker- en rechteroog

Een reïncarnatiesessie op een oogprobleem kan ook verschillen tussen je ogen verklaren. Bijvoorbeeld, waarom je linkeroog zich anders gedraagt dan je rechter.  Waarom het beter of anders kijkt, en wat er nodig is, om je ogen beter te laten samenwerken. Verder kan er uit het doorleven van oude ervaringen veel goed zicht worden geput, omdat we vroeger anders, en meer in de verte keken. We gebruikten onze ogen vollediger en beter, zeker toen we nog kinderen waren.

 

Hoe verloopt een sessie?

Voor de regressie doe je een korte ogentest. Onder een lichte trance, bij volledig bewustzijn – zonder bril op of lenzen in! – help ik je dan de lading(en) achter een oogprobleem of zichtprobleem door te werken. Zo kun je een proces op gang brengen, waarin het voorschrijven van sterkere brillen wordt omgekeerd, en zorg je dat het weer de andere kant op gaat. Op verzoek van de cliënt, kan zo in een reeks sessies (en met steeds zwakkere brillen) een geleidelijke verbetering worden bereikt. Die kunnen na afloop worden ondersteund met oefeningen volgens de methode van de Amerikaanse oogarts William H. Bates. Ook voorstellingstraining, visualisatie en geleide imaginatie kunnen helpen om het deel van je hersenen, dat actief is bij het zien, anders aan te spreken. Na de sessie test je je ogen opnieuw. Om een positief resultaat te behouden kun je een CD meekrijgen met geleide visualisaties en visie-meditaties.

Doorzetters worden beloond

Dit doet wel een beroep op de discipline en doorzettingsvermogen van de cliënt. Wie echt van zijn of haar bril af wil, zal daarvoor ook iets moeten laten in het dagelijks leven. Terug naar de situatie – bijvoorbeeld stressvol werk – waarin je oogproblemen zijn ontstaan, verergerd, of waarin je blik statischer werd – valt soms af te raden. We moeten letterlijk en figuurlijk met andere ogen leren zien.

Raadpleeg bij zware oogklachten wel altijd een oogarts, en ga nooit achter het stuur zitten met een zicht van minder dan 50%! RRT-sessies op oog- en zichtproblemen zijn complementair aanvullend, maar vervangen geen medische behandeling.

< Terug